Вітаю. Приветствую. Wellcome (14)

• кількість постів на сторінці:
    Перейти до сторінки « < 1 > »
Andrew Dutchak
голова Львівського обласного осередку, Громадянськ...

Привіт друзі. Радий вас бачити.

Сьогодні в українському інтернеті стартувала мобілізаційна кампанія, яка поставила собі за мету підвищити явку на Виборах Президента України 2010 з 50% (станом на серпень 2009, дослідження Центру Разумкова) до 75-80%.

Основним інструментом мобілізації є інтернет та нові медіа. Ми створюватимемо групи в соціальних мережах, проводитимемо конкурси, зніматимемо відео ітд. Наразі нас всього десяток волонтерів, але будь хто може приєднатися:

- до робочої групи на Google Group - http://groups.google.com/group/ukraine-mobilization (...)
- до цієї групи.

Ніколи, чуєш, ніколи не кажи

2009-11-02 14:48

Andrew Dutchak

Трохи про саму ідею кампанії:

Хто ми: ми ініціативна група українських інтернет-користувачів.

Чого ми хочемо: ми намагаємось змінити стереотипні уявлення українців відносно негативів політичного процесу та змусити повірити кожного у силу власного голосу та власного вибору. Простіше кажучи, ми хочемо щоб кожен самостійно зробив свій вибір і проголосував на виборах Президента України 2010 року.

Навіщо це нам:
- Нам не байдуже політична ситуація в країні.
- Ми віримо у потенційні можливості та ініціативність української інтернет-аудиторії.
- Ми хочемо випробувати інструменти та механізми, які в Україні використовують вперше.
- Нам цікаво працювати навчаючись.
- Ми розуміємо, що ці вибори можуть багато чого змінити, а можуть просто «відбутися». Все залежить тільки від нас з вами.
- Може ми трохи божевільні :)

Як ми це робимо:
- Використовуємо нові медіа.
- Пояснюємо важливість участі в політичному процесі.
- Спілкуємось.
- Навчаємо.
- Долучаємо.

Сьогодні:

Тільки 50,9% українських виборців готові проголосувати. Така явка характерна для країн зі стабільною економічною та політичною ситуацією, коли громадяни просто втрачають інтерес до політичних процесів і вважають що уряд дотримується правильного курсу.

Це аж ніяк не стосується України. Низька політична активність українців викликана в першу чергу зневірою у тому, що щось може змінитися на краще, що їхній голос важливий і реально впливає на результати.

Наша мета: мінімальна явка у 75-80%.

Чому важливо проголосувати:
1. Ваш голос неможливо використати, якщо ви проголосуєте. Махінації з проголосованими бюлетенями – кримінальна відповідальність.
2. Ваш відданий голос – пряме право вимагати від влади виконання своїх обов’язків. Особа, яка не проголосувала на виборах, по суті, втекла від відповідальності.
3. Навіть, якщо ви вважаєте, що серед кандидатів немає гідного вашій підтримці – завжди є останній пункт в бюлетені «Проти всіх».

Чому не можна продавати свій голос:
1. Вибори – це не гра. Вартість вашого голосу набагато вища, аніж кілька гривень. Реальна вартість голосу – ваше майбутнє і майбутнє ваших дітей.
2. Підкуп виборців – кримінальна відповідальність.
3. Підкуп виборців викривляє реальне значення виборчого процесу. Яке і так, в наші державі, втрачає свої реальні механізми впливу.

Перед тим, як проголосувати:
1. Прочитай передвиборчу програму кандидата. Не голосуй за прізвища та персони.
2. Не опирайся на інформацію тільки однієї соціологічної служби. Порівняй її з іншими.
3. Перевір свої дані у виборчому реєстрі (http://reestr2009.org.ua/).

Часті порушення у виборчому процесі:
1. Незаконна агітації в органах державної влади.
2. Розповсюдження поліграфічної продукції без вихідних відомостей.
3. Розповсюдження матеріалів наклепницького характеру (чорний піар).
4. Тиск на місцеві ЗМІ.
5. Підкуп виборців.

Якщо ви помітили порушення виборчого процесу у своєму регіоні – напишіть нам на адресу monitor@opora.org.ua.

Зміни себе – зміни країну. Проголосуй!

2009-11-11 22:00

Вы наивный человек (посещаемость, по крайней мере, последних 2х выборов) ниже 50+1%.
И ответ по Вашей ссылке (http://reestr2009.org.ua/).:
Oops! Page Not Found
The server returned a 404 response.
Did you type the URL?

2009-11-11 22:08
Евгений редагував повідомлення 2009-11-12 09:55

Andrew Dutchak

Звідки у вас такі дані по явці? Офіційний сайт ЦВК подає інші дані. А навіть якби це було правдою - хіба це нормально?

А стосовно сайту http://reestr2009.org.ua/ - це не мій сайт. Це офіційний сайт Державного реєстру України. Мені за нього важко відповідати :) Але щонайцікавіше - у мене він працює. Перевірте лінк в браузері. Можливо туди попали лишні символи.

2009-11-11 22:13

Официальный сайт ЦВК является прямой проекцией поданных протоколов о подсчетах голосов, которые уже включают в себя задвоение (затроения и тд). Вдвойне наивно…..пробачтє…. Ваша ціль блага, але не реальна. Я ще рік тому казав: Президента, як і батьківщину – не обирають.

2009-11-11 22:19

Андрей Соловей
Спеціаліст з маркетингу, ВП "Маріо"

То Евгений Валериевич: Ви говорите загальними філософськими тезами. У вас є конкретні приклади "подвоєння-потроєння" свідком яких ви були , чи це вам передали з третіх вуст? Якщо перше, то поділіться, будь-ласка. Громадськість має знати.
З приводу цілі, то я б погодився якби ви сказали, що вона важкодосяжна, через те, що нелегко переконувати людей. Але з тим, що нереальна категорично не погоджуюсь.

2009-11-11 22:52

А які приклади Вам потрібні, якщо ще за 4 місяці до виборів ЦВК вже рапортувало про наявність задвоення голосів та занесення мертвих душ (та заважте, коли був останній перепис населення?). По друге - відмінненя відкрипних талонів, тобто, маючі авто та час, за день одна особа мае змогу проголосувати 5 - 10 разів (в залежності від дистанції) в різних дільницях. По трете - момент голосування е інтимним процессом, тому стається за занавісом, відповідно, відслідкувати кількість вкинутих литсків неможливо. По четверте – неможливість уникнути черг, завдяки чому неможливо спостеріговучам відслідкувати реальну кількість відвідувачів дільниці щоб в подальшому співпіставити з кількістю голосів. По пяте – в момент підрахунку, спостерігачі та довірені особи не мають можливість підійти ближче ніж на 2 метри до столу підрахунку – відповідно перевірити обективність підрахунку (бюлетені за одного кандидата підкладаються до іншого). По шосте – адмінресурс ще ніхто не відміняв. Вам ще потрібні приклади?

2009-11-11 23:37

Andrew Dutchak

Ну ви описали загальні можливості ведення фальсифікацій виборів. І що? По реєстру - цьогоріч в Україні ввели електронний реєстр виборців. Він не досконалий, але помилок буде набагато менше аніж зі звичайним реєстром.

2009-11-11 23:50

А тепер трохи полунички з вершками: інформація в ЦВК формується на підставі поданих Протоколів (а листівки ідуть в архів), і якщо ви перечитаєте мій попередній пост, то зрозумієте – що реєстр виборців це не більше ніж фарс. Данні про голоси приймаються пост-фактум (без перерахунку), а виборець в подальшому не має можливості перевірити, за якого кандидата реально був зарахований його голос, тому можливості безмежні………
Пропоную вам прийнять участь у виборах із середини, наприклад спостерігачем, і тоді відпадуть усі питання.

2009-11-12 09:54

Andrew Dutchak

Евгений В.:
А тепер трохи полунички з вершками: інформація в ЦВК формується на підставі поданих Протоколів (а листівки ідуть в архів), і якщо ви перечитаєте мій попередній пост, то зрозумієте – що реєстр виборців це не більше ніж фарс. Данні про голоси приймаються пост-фактум (без перерахунку), а виборець в подальшому не має можливості перевірити, за якого кандидата реально був зарахований його голос, тому можливості безмежні………
Пропоную вам прийнять участь у виборах із середини, наприклад спостерігачем, і тоді відпадуть усі питання.

Я буду спостерігачем на виборах. А яке вдношення до прогнозованої явки має те все, що ви вище написали?

2009-11-12 10:57

Щоб у Вас та інших не виникла стійка фрустрація. С приводу явки – реальні цифри Ви ніколи не дізнаєтесь да і перевірити не зможете. С приводу розміщення реєстрів в Інтернеті: по перше – це протизаконно, по друге – це ще один спосіб подальшого накручування голосів.
І поради: обов’язково візьміть с собою зарядний пристрій від мобільного та запасну пляшку води, запасну кулькову ручку та достатню кількість паперу і фотоапарат, та де яки події, на які слід звернути увагу: - якщо дільницю почнуть закривати раніше зазначеного терміну! – якщо після закриття прийде виборець та буде зазивати Вас вийти на вулицю, мовля там людей не пускають (не йдіть, назад не зайдете)! - якщо будуть затягувати з початком підрахунку! - якщо голова дільниці буде наполягати на зменшенні кількості спостерігачі під час підрахунку! - якщо урну, перед висипом бюлетенів, перемішують! – якщо голова комісії веде себе різко та нервує.
Все це я перевірив на власному досвіді, хоча це і було дуже давно.

2009-11-12 11:45

Andrew Dutchak

Вибачте, але як на мене - ви трохи накручуєте ситуацію. Я працював спостерігачем на виборах з 2004 року і до сьогодні, не пропустивши жодного виборчого процесу. Звісно, ваші застереженя не пусті слова - на це треба зважати. Але я можу з 80% впевненістю сказати вам, що на цих виборах системно і координовано виборчий процес ніхто не фальшуватиме.

Пояснення просте - надто велика ціни ризику, якщо "спалять". Набагто дешевше централізовано підкуповувати виборців. Черновецький та результат ПР на Тернопільщині - живе тому підтвердження :)

2009-11-12 12:11

Дай Бог, вельмишановний Андрію, щоб Ви були праві, а я помилився. Я тільки цьому зрадію.

2009-11-13 15:55

Andrew Dutchak

Евгений В.:
Дай Бог, вельмишановний Андрію, щоб Ви були праві, а я помилився. Я тільки цьому зрадію.

Ну можемо це перевірити. 18-19 січня підібємо підсумок.

2009-11-14 13:51

Спостерігати за обговоренням | Показати список спостережуваних тем
Перейти до сторінки: « < 1 > »

Щоб мати можливість додати коментар, Вам необхідно залогуватися.

Якщо Ви ще не зареєстровані у сервісі, можете зробити це тут.