Чи відмирають прес-конференці? (44)

• Ідеальний привід для прес-конференції - це
    • поява нового гравця на ринку (3)
    • оголошення нового продукту (1)
    • зміна топ-менеджменту компанії (0)
    • заява в кризовій ситуації (4)
    • початок громадської ініціативи національного рівня (1)
    • 10 річниця собаки директора компанії (0)

Опитування закінчене..

Щоб проголосувати, ви повинні бути членом цієї групи.

• кількість постів на сторінці:
    Перейти до сторінки « < 1 2 3 > »
Виталий Мухин
Менеджер по связям с общественностью, Квазар Микро

Эту практику сейчас активно использует Киевстар. Раз в квартал они выкатывают своего шефа, перед этим его натаскав и он сыпет информацией как пулемет. Так что скорее отмирают мероприятия из серии "нам два года, давайте поговорим об этом".

2008-04-16 15:57

Ярина Ключковська
PR-директор Microsoft Ukraine

І, до речі, щодо опитування. Немає ідеального приводу для прес-конференції, так само як я немає ідеального інструмента (хоч може бути оптимальний) для кожного з приводів. У цьому рівнянні стільки змінних величин, що просто так результату не отримаєш.

2008-04-17 07:08

Таня Вахненко
Senior Account Executive, Mmd Ukraine

Мені цікаво, які саме прес-конференцій кожен з нас пригадує? Не ті, які ми самі організовували. Чесно скажу, пригадую лише одну (у звичному для нас форматі) - бо від неї чекали змін. Це прес-конференція Олександра Зінченка 5 вересня 2005 року. На жаль, вона нічого не вирішила, швидше, розбила надії та відкинула Україну у розвитку, створила хаос у політиці. Але це лірика. Хочу сказати, що прес-конференції у своєму звичному вигляді потрібні, напевно, для офіційних заяв. Мені, наприклад, імпонують прес-конференції у прямому-ефірі, де видно і доповідача і журналістів. Щодо онлайн конференцій, поки це насолода для 60% киян і ще 40% по всій Україні. Цікаво буде, коли конференції стануть відео ;) і будуть одразу видаватися у простір. А щодо інструментів проведення, погоджуюся з Яриною, все залежить від події, від ситуації та можливості оформити цю подію і відповідно подати.

треба робити те, від чого отримуєш задоволення

2008-04-18 16:49

Пресс-конференции есть были и будут. Они работают в том случае если событие действительно имеет "громкое имя спикера или компании" Что касается эффективности, то совершенно согласна с Яриной, существует масса более эффективных способов общения с журналистами По опыту могу сказать, что сейчас ПР менеджеры называют пресс-конференцией буквально всё - открытие нового продукта - выжимая новость из ничего, а журналисты приходят в таких моментах только для поиска новых рекламодателей+хорошего фуршета.
Вывод делать только профессиональные мероприятия, где есть сформированное ключевое сообщение, интересное для ЦА, а если всё это подкреплено слаженной организацией то это вообще приятно!

2008-04-19 13:48

Оксана Hoshva PR
директор, HOSHVA PR

Володя, ти "зачепив" тему, яку я собі так і занотувала )) для того, щоб принагідно теж обговорити)) тому, данке тобі) в мене тема звучала як "чи вимирають прес-конференції як вид")) останнім часом дійсно спостерігається певна тенденція, що отримати якісний результат, проводячи прес-конференцію дуже непросто ... важко зібрати журналістів, прямі витрати на проведення ростуть (бо ж хочеться все робити якісно і креативно, а не просто арендувати годину-дві в прес-центрі ІА)...

я ще для себе помітила, що зараз "модно" стало проводити замість прес-конференцій "круглі столи" - куди не поглянь - всюди всі за круглим столом збираються, але попри те, що формат наче й інший, суть залишається та сама ... культура проведення круглих столів у нас ще не дуже прижилася і мистецтвом модерування володіти ще треба вчитися і вчитися...

я тут згодна з Яриною, що клієнтів (які як колись вивчили, що "модно" мати PR менеджера, а тепер обізнані в тому, що всі проводять прес-конференції, а ми чим гірші?) треба "конролювати" ))) і направляти ))) бо виходить, що навіть якщо клієнт і розуміє, що привід для зустрічі не дуже сильний, але захід провести треба "для галочки" потім всеодно дивується чому ж ЗМІ так мало і чому виходів теж не густо ...

виходячи з того, що масові розсилки не працюють, так само не працюють у більшості випадків і масові зустрічі зі ЗМІ у форматі "прес-конференція" чи "круглий стіл", навіщо витрачати зусилля на кількість, коли важливіше - якість і часто один матеріал (якісний, вчасний і дійсно в цільовому ЗМІ) замінює десятки?

не певна, що прес-конференції в оф-лайні, замінить он-лайн формат ... тут ані медіа-простір, ані компанії ще не готові

я дала завдання нашому стажеру Хільді (з програми обмінів AIESEC) провести невеличке досідження з цього приводу - "а у як них" (у Європі, США) - як тільки буду мати цікаву інформацію, напишу )))

2008-04-20 00:05

Володимир Дегтярьов
Директор роботи з клієнтами, Nords PR Ukraine

Оксано, чекатиму на результати із нетерпінням! ))
До речі, як стажерці працюється в нашому середовищі? (впевнений, що внутрішнє середовище у вас супер, мав на увазі бізнес загалом))

З повагою, Володимир

2008-04-22 19:59

Оксана Hoshva PR
директор, HOSHVA PR

Оьс тільки що отримала файл)) Ще не читала)) Але ось він - http://shareua.com/files/show/1030631/Press_conference1.doc.html (...)
Щодо того як їй середовище)) Дякую за такі позивні думки щодо внутрішнього середовища)) Над ним ще працювати і працювати)) Щодо подібного роду стажувань, то, хоч я і не ставила на мені досягнути цим чогось особливого і,напевне, розуміла, що це буде просто стажування... але трохи розчарована)) По-перше, відсутність можливості спілкуватся української чи російською дуже обмежує і не дає можливості брати активну участь у проектах і спілкуватися з клієнтами. По-друге, користі від подібного стажування, вочевидь, для самого стажера значно більше, ніж для агенції... Нажаль )) Наразі виходить, що можемо залучати нашего стажера тільки до етапів пошуку і аналізу інформації, що може бути корисна нам чи клієнтам і все. Може ти підкажеш ЯК стажер може бути корисним ще?))

2008-04-23 19:12

Виталий Мухин
Менеджер по связям с общественностью, Квазар Микро

Ну там пиво-кофе носить еще можжет наверное ? :-)

2008-04-25 11:18

Опрос не совсем корректен. Хотя бы два варианта ответа надо было сделать возможными, а то неточно совсем. И не видно, что можно выбрать только один ответ. Целишься во второй - а уже все...

P.S. Не могу отправить ответ по существу. Не смотря на чистый литературный язык, система сообщает мне, что "Відповідь містить у собі недозволені слова чи вирази." Никто не знает, как это лечится?

Интуиция - это способность головы чувствовать задницей.

2008-05-06 16:08

Подозреваю, что ситуация с пресс-конференциями нынче сродни ношению очень строгих деловых костюмов. Тех, для кого это необходимый атрибут, становится все меньше, но костюмы продолжают носить. Кто-то по привычке, кто-то считает, что это придает статус, кому-то просто нравится, некоторые стремятся "быть как все". Так что никуда не денутся пресс-конференции в ближайшем обозримом будущем. По крайней мере, исчезновение им пока не грозит.

Интуиция - это способность головы чувствовать задницей.

2008-05-06 18:29

Олексій Петержак
спасибо кризису за ВСЁ, PAN Group

не, не исчезнут конференции .............. перечитал Настрадамуса, то он предсказывает ещё как минимум 15 лет жизни им ............. Пишет он про них так: "Люди будут собираться, конференции давать, друг над другом улыбаться, а потом про всё писать " :)

З повагою,
Олексій Петержак

2008-05-06 22:32

Сергей Гипш
www.Gipsh.com

как журналист отмечу, что пресс-конференции, которые проходят в настоящем виде мне не очень нравятся.

Более продуктивными, по моему мнению, являются пресс-ланчи (т.н. круглые столы) с ТОП-менеджерами компаний. Во время пресс-конференций, спикеры, как правило говорят на заданную тему, будь-то финансовые результаты года, или запуск нового сервиса. Ходить на пресс-конференции, за одним тематическо-информационным поводом - не правильно, т.к. времени на посещение пресс-конференции уйдет 2-3 часа (в лучшем случае). В большинстве своем, нормально пообщаться после пресс-конференций с каким-либо ТОП-менеджером крайне сложно. Как только их речь заканчивается, машина уже подана к дверям. Количество информации будет непропорциональным затраченному времени.

В время круглых столов, можно общаться на различные темы и задавать любые интересующие вопросы. Особенно хорошо, когда пресс-ланч в узком кругу (до 10 представителей СМИ). Тогда и спикеры более открыто говорят.

В будущем хотелось бы видеть именно такие пресс-встречи.

2008-05-08 13:01

Мені здається, що тут є також елемент статусу: журналісти з досвідом прес-конференції не відвідують. А для того, щоб сприйняти інформацію, особливо бізнесову, непогано мати базові економічні знання і ширше розуміння/бачення, де і яким чином можна застосувати інформацію. Погоджуюсь, що багато чого залежить від якості інформації, яка подається. Але все більше питання стоїть не в тому: скільки людей відвідують прес-конфу, а які матеріали вийдуть. Напевно, є інші, більш творчі способи, які враховують потреби і, також, поведінку представників ЗМІ. Я також їх шукаю. У себе в компанії ми проводимо неформальні зустрічі медіа-клубу, мета яких – розбудова мережі, стосунків, а не вихід матеріалів. І вже коли журналістам буде потрібно, вони знатимуть до кого і за яким питанням звернутися. Все більше актуальності набувають формати зустрічей, коли іде розмова і спілкування, а не одностороння доповідь.
Як зазначив Robyn Bennett, Director, New Media and IBM Alumni Relations
IBM, на нещодавньому піар форумі в Чикаго: «Implication for the communications professions: not only develop channels of communication, but networks of relationships».

2008-05-23 11:35

Андрій Скоцик
Менеджер з маркетингу та PR, Touchpoll Ukraine

Опитувальник зіставлений дуже цікаво! це якийсь новий напрямок в методології соціології мабуть;)
Щодо прес-конференцій, скажу з власного досвіду, що ходив на прес-конференції в таких випадках:
- компанія чи її топ-менеджери є учасником якогось конфлікту на певному ринку
- особистість топ-менеджера, чи точніше можливість почути від нього, щось, що не є офіційно озвученою позицією компанії. Такі види зустрічаються дуже рідко))

а йти на прес-конференцію, щоб дізнатися про те, що вийшов новий продукт або що прибуток в минулому році виріс 30%, сенсу не бачу.

Загалом прес-конференції типу "Уніан" виглядають дуже нудно.
Але, мабуть, абсолютна більшість компаній сповідують саме такий традиційний підхід.

Не всім так щастить з клієнтами як Гошві з Костельманом;) (маю на увазі презентації кліпів гурту Ремонт воды)

2008-05-23 12:22

Володимир Дегтярьов
Директор роботи з клієнтами, Nords PR Ukraine

Андрію, згоден з критикою опитувальника - не вистачає пунктів "158895-ий клієнт" і "489-та базова станція/магазин/інше" )))

З повагою, Володимир

2008-05-23 14:38

Спостерігати за обговоренням | Показати список спостережуваних тем
Перейти до сторінки: « < 1 2 3 > »

Щоб мати можливість додати коментар, Вам необхідно залогуватися.

Якщо Ви ще не зареєстровані у сервісі, можете зробити це тут.